טעים לאללה
אחרי יום עבודה במצפה עזוז בחבל ניצנה, עצרנו בחוות שבטה לסט צילום קצר
והתיישבנו.
אכלנו במסעדה של חוות שבטה בגלגולה החדש.
איכות האוכל לא השתנתה רק האוירה התחזקה.
אז מה אכלנו?
על פניו תפריט מוכר ולא מהפכני, אבל מהפכני מאוד...
הסלטים הוגשו ראשונים עם לחם בית מרהיב.
שתיה קלה
אחריהם המנה העיקרית – מקלובה
לאחריה עוגיות וקנקן תה
הסלטים – חומוס, חצילים על האש עם טחינה, גזר מבושל, ירקות מוחמצים.
לכאורה שום דבר חדש..., אבל הטעם, אוי הטעם..
מקלובה
תבשיל אורז בדואי מסורתי עם מבושל עם נתחי בשר בקר, רך וטעים, חתיכות
חציל, גמבה אדומה מטוגנת קל ותפוח אדמה נימוחים,
הכל מתובל בעדינות בטוב טעם, טעים להפליא. מליון דולר.
החומוס
ביתי, טרי, עם שמן זית וצנובר. לא גרוס מידי – משחתי ולא גס מידי, פשוט
בול. קל אוורירי וטעים להפליא. חומוס ברמה.
סלק מבושל
מבריק, מתוק חמוץ, טעים טעים כמו מיץ עם האוכל
סלט חצילים בטחינה.
מפחיד להגיד הכי טעים שאכלנו משום שהלשון זוכרת קרוב. אבל בהחלט אחד
מהמעולים שבמעולים.
חציל עם טחינה לא דומיננטית מידי, החציל מורגש היטב ומאפיל העליה, דקות
מעולה. שום חזק כמו שצריך, שמן זית לימון ומלח.
אכלתי אותו עם כפית כמו קינוח.
וואו..
סלט גזר מבושל.
עיגולי גזר חתוך מבושלים לנקודת רכות אופטימאלי לגמרי,
צבע כתום נפלא
מגוון ברסק השום,
עלי כוסברא ירוקים ויפים, שמן זית, כמון, חומץ ולימון. אחח.. איזה טעם.
קינוח קל
שתינו תה לבנדר מרווה ולימונית צלול/חצי שקוף, עדין.
קיבלנו איתו עוגיות קוקוס וחלבה מהסוג שקשה למצוא.
העוגיות חפשו את הפה
וכשמצאו אותו פשוט נלעסו מעצמן בפריכות ומתיקות נדירים.
בומבה..
כל זה במחיר שווה לכל נפש 90 ₪ לראש.
האמת,
אנחנו אכלנו שניים מנה אחת ויצאנו מאוד שבעים ולא כבדים מידי
ובעיקר מחוייכים ומאוששים.
אז מה הסיכום?
שיהיה לכם טעים כמו שהיה לנו.
איילה ועמי תודה רבה.
אוכל מעולה. |